Kul med lite frågor ;)

Jag och Robban kommer svara på frågor om vårat förhållande, vardagen mm, vi svarar på frågorna utan att se varandras resultat (kan ju bli skoj).
Jag kommer skriva ner frågorna och sen vad vi svarar. Jag skriver efter "S" och Robban efter "R".
Det finns en risk att detta blir ett väldigt långt inlägg:
 
Om någon läsare vill lägga till en fråga så skriv en kommentar på det här inlägget, skriv vem du är, jag publicierar inte kommentaren.
 
Om er:
 
Hur träffades ni?:
S: Vi träffades via gemensamma bekanta, jag har vetat av Robban länge och kommer ihåg hans Grandis Cesar...
R: På krogen, vi har väl mer eller mindre träffats innan, via Danne.
 
Berätta om er "första" kväll:
S: Den första kvällen jag kommer att tänka på är kvällen på Terrassen, 2007. Jag var där med en kompis och drack nån drink, i efterhand vet jag att både jag och min kompis blev drogade, men det är en annan historia. Robban kommer in med Walle och jag springer fram till Walle för att säga hej. Jag var väldigt konstig pga, vad jag trodde då, att jag hade druckit mycket så jag slängde väl ut en kommentar á "fan va snygg du är då" till Robban. Min vän mådde dåligt och gick hem så jag bjöd in mig själv hos Robban och Walle. Vad som hände där hade jag inget minne av förrän flera dagar senare men jag gränslade väl mer eller mindre Robban och ja.. "Bjöd på mig själv" Haha! När det var dags för hemgång ville inte killarna släppa iväg mig själv så vi delade på en taxi, jag och Robban i baksätet.. Haha! Ja, vad som hände där tänker jag inte skriva då jag håller den här bloggen relativt barnvänlig..
R: Fylla, taxi, pilla, hångla! :)
Jag och Danne kom till Terrassen och stötte på Samona där, vi satte oss vid några vänner vid ett annat bord. Samona kom dit senare ganska påstruken och undrade om hon fick sitta med oss, och jag svarade: "Självklart får du göra det." Samona tar sig då friheten och gränslar mitt knä lite "sensuellt", varav hon därefter vänder sig mot mig och ler. Kvällen rullade på, vi hade trevligt tillsammans allihopa. Vid hemgång delade jag, Danne och Samona på en taxi då vi inte ville att Samona skulle åka hem ensam. Sen sensuella kvällen fortsatte TYDLIGEN  i taxin då Samona inte kunde hålla händerna i styr, mer detaljerat än så behöver vi inte gå in på.. ;)
 
(edit: jaha, så bra gick det med att hålla bloggen barnvänlig, för övrigt är Danne och Walle samma person.)
 
Nämn tre bra egenskaper hos varandra:
S: Omtänksam, kärleksfull, rolig.
R: Ordningsam, ekonomisk, snäll.
 
Nämn tre dåliga egenskaper hos varandra:
S: Lättirriterad om han inte får sova bra eller träna, glömmer rätt ofta vad man sagt, tidsoptimistisk.
R: Stressar lätt upp sig, blir lätt irriterad för småsaker, martyr.
 
Eran första kyss:
S: Om vi räknar bort diverse "grovhångel" i den tidigare nämnda taxin så var den hemma hos Robban vid ytterdörren, när han bodde på centrum, en dag jag skulle hem, jag kommer ihåg att jag blev chockad eftersom han hade gjort klart för mig att han inte kysser någon utan att han har känslor..
R: Taxin? Räknas det? Jag kommer faktiskt inte ihåg. (edit: nu när jag vet Samona's svar så minns jag tillfället.)
 
När visste du att du älskade din partner?:
S: Jag tror det var i slutet på sommaren 2008, jag berättade även det till Robban.
R: En kväll när jag var över på en kopp kaffe hemma hos Samona, jag stod i dörröppningen till köket och försökte ta Samona till mig för att ge henne en kyss, varpå hon backar och säger att hon har träffat någon.. Då visste jag att jag älskade henne men att det var för sent..
 
Roligt minne:
S: Ostbågskrig hemma hos Robban när han flyttat till råby, vi hade ostbågar ÖVERALLT (?!) och det slutade med att vi fick duscha, jag gick hem med ostluktande fläckiga kläder och Robbans boxerskjorts. ;)
R: Ett roligt minne var nog då vi åkte vattenskoter tillsammans, nånting som vi båda tyckte var kul! Vi skrattade och skrek som små lyckliga barn på julafton, Samona körde som en dåre! :)
 
Första tankarna när ni blev med barn:
S: Hoppsan! Haha! Nej, jag blev jätteglad. Dock lite orolig över att det inte skulle gå hela vägen denna gången oxå..
R: Första tanken: Yes! Vi lyckades! Funderingarna: Hur ska vi få plats i lägenheten med en bebis? Hur kommer vi funka ihop som föräldrar? Hur skulle vi komma in till BB när jag inte hade körkort? Men allting löste sig och blev underbart till sist..
 
Tankar under graviditeten:
S: Hur det ska bli med en bebis i bostaden, hur förlossningen skulle bli, lite oro att nåt skulle hända med Emilio i magen..
R: Oro för att det inte skulle gå hela vägen igen, rädslan för att inte få ett friskt barn, spänning och längtan till att få träffa den lilla sparven som man känt sparkar och slag ifrån. 
 
Första tanken när ni skulle åka in till BB:
S: Jag kommer få åka hem igen. Är det verkligen värkar? Har jag ont?
R: Fy fan va trött jag är, det här kommer ta många timmar.. (hade arbetat i 15 timmar.)
 
Hur upplevde du förlossningen?:
S: Det gick så fort men samtidigt blev det en helt naturlig förlossning utan smärtstillande och sånt så det var ju kul att få uppleva det. Samtidigt så ville jag ju (då) ha bedövning för jag trodde jag skulle dö :P
R: Spännande och intensiv med tanke på hur fort allting gick. Samona var väldigt duktig och var med hela tiden, blev liksom aldrig okontaktbar. Hon bara såg till att få saken gjort, låg aldrig och gnällde att hon hade ont eller nåt. (Bortsett från ett par kommentarer tex "jag vill åka hem", "flytta på dig, jag kan inte andas" och en som hela avdelningen hörde efter Samona blev nekad att gå på toaletten då det inte var av den anledningen: "Jag måste bajsaaaaaa!".)
 
Hur är din partner som förälder?:
S: Underbar. Så omtänksam och gullig. Helt enkelt världens bästa pappa! Sätter familjen i första hand.
R: Omtänksam, ansvarsfull, noggrann, lite väl trött då och då men vem fan är inte det? Samona har Emilio i fokus 24/7, ser till så han har det bra, är ren och hel, ger honom all kärlek som han är värd och missar inte ett enda ögonblick av tokigheter som Emilio har för sig. Helt enkelt världens bästa mamma som är värd all credit! <3
 
Har din partner ändrats sen ni blev tillsammans? Hur?:
S: Ja, till en viss del. Men inte till det sämre. Han har börjat säga nej och inte vara så snäll mot folk som inte förtjänar det. Han har blivit mer som en "familjeman" och "växt upp".. ;) 
R: Ja, massor. Hon har fått bättre självförtroende, mer öppen - säger vad hon tycker och tänker. Sen vi fick barn så har hon lagt 200% fokus på vår familj samt sin egna. 
 
Hur fungerar eran vardag?:
S: Den fungerar väldigt bra. Robban jobbar och jag är hemma (punkt). Haha! Jag kan väl svara på den här frågan när jag jobbar heltid igen. Men iaf så fungerar allt bra, Robban jobbar ju som sagt och jag sköter allt (det mesta) hemma. Städar, diskar, lagar mat, tvättar och sköter om Emilio, Lizzie och Simon innan Robban kommer hem..
R: Struktuerat och ordningsamt. Det finns inte en enda stund där vi inte har något att göra, vilket jag oftast älskar eftersom jag tycker om när det är fart och fläng.
 
Vad önskar du var annorlunda:
S: Jag önskar inte något här var annorlunda, bortsett från att jag gärna skulle bo större. Sen kan man ju bara önska att det var annorlunda kontakt med vissa människor som finns i vår närhet vare sig man vill eller inte.
R: Vårat boende. Just nu bor vi väldigt trångt och det skulle inte skada om vi flyttar till något större, man vet ju aldrig om familjen skulle utökas inom kort ;) Löneökning skulle ju inte sitta fel, och att min bil var klar för körning så man hade 2 bilar att frakta barn i.. :)
 
Framtidsplaner:
S: Köpa bostad. Vill ha mer utrymme. Börja jobba igen (ja, nu tänker jag inte sååå långt fram).
R: Större bostad, mindre jobb, mer tid med familjen.
 
Frågor från läsarna:

Har ni planer på fler barn? :)
S: Planer och planer. Ja, jag skulle gärna skaffa en till. Men inte just nu, vill ha större bostad först.
R: Det enda jag sagt till Samona är att det i så fall får bli innan jag blir 35, annars blir det inga fler. Färdigt.
 
 
Läst att ni kollat på radhus, om ni flyttar ska ni bo kvar i Bro då?
S: Jepp, det stämmer. Vi har kollat/kollar lite på hus/radhus runt om i Bro. För mig är det inget tvång att bo kvar i Bro. Har sett att det finns billiga hus i Lycksele ;)
R: Eventuellt kvar i Bro tills Simon blivit stor nog att åka kommunalt själv, då kan man börja se sig för efter en bostad på ett annat håll.

Kommentera här: