Detta passar nog in hos en hel del..

Håller du fast vid saker som du inte mår bra av? Om du släpper taget om sådant som inte gynnar dig kommer ditt liv kännas mycket lättare. De här 15 sakerna kan du släppa taget om för att bli lyckligare. 

1. Ditt behov av att alltid ha rätt

Har du behov av att alltid ha rätt, trots att det påverkar både dig och din omgivning? När du känner behov av att ge dig in i en strid om vem som har rätt och vem som har fel, ställ dig själv frågan: "Är det värt att lägga min energi på det här?” 

2. Ditt behov av kontroll

Ge upp ditt behov av att kontrollera allt som händer dig och din omgivning. Oavsett om det handlar om familj och vänner eller tillfälliga kontakter - låta dem vara. När du låter allt och alla vara precis som de är, kommer du uppleva hur mycket bättre du mår. 

3. Ditt behov av att skylla på andra

Ge upp ditt behov av att skylla på andra för vad du har och inte har, och för vad du känner och inte känner. Ge inte bort din kraft. Använd den istället för att ta ansvar för ditt liv.

4. Ditt behov av att döma dig själv

Ingen mår bra av negativa och självkritiska tankar. Tro inte allt som din hjärna säger - särskilt inte om det är negativt eller självkritiskt. Du är mycket bättre än så! 

5. Dina föreställningar om att du inte kan

Ge upp dina tankar om vad du kan eller inte kan göra, och om vad som är möjligt eller omöjligt. Låt inte dina föreställningar om din förmåga hålla dig kvar på ett ställe du inte vill vara på. Prova dina vingar och flyg!

6. Gnäll och klagan

Ge upp ditt behov av att klaga på de människor och situationer som gör dig olycklig. Ingen situation eller människa kan göra dig olycklig - om du inte tillåter det. Det är inte situationen som utlöser känslorna inom dig, utan hur du väljer att se på den. Använd kraften i det positiva tänkandet.

7. Ditt behov av att kritisera andra

Ge upp ditt behov av att kritisera människor som är annorlunda än du. Vi är alla olika, men ändå lika. Vi vill alla vara lyckliga. Vi vill alla älska och bli älskade. Vi har alla drömmar. 

8. Ditt behov av att imponera på andra

Sluta försöka vara någon som inte är du för att vara andra till lags. När du tar av dig din mask, och accepterar och älskar dig precis som du är, kommer du att dra till dig människor som tycker om dig precis som du är. 

9. Ditt motstånd till förändring

Du kan bara förändra ditt liv genom att ta dig från A till B. Följ din lycka och omfamna förändringen. Det kommer både du och din omgivning att må bra av. 

10. Ditt behov av att döma andra

Sluta döma saker och personer som du tycker är konstiga eller annorlunda. Prova istället att öppna ditt sinne. Wayne Dyer var medveten att kunskap kommer ur ett öppet sinne: "Den högsta formen av okunskap är när du avfärdar något du inte vet någonting om."

11. Dina rädslor

Rädsla är bara en illusion. Rädsla existerar inte – det är du som skapar den i ditt sinne. Om du är trygg i din inre värld, finns det inget att vara rädd för i din yttre värld. Franklin D. Roosevelt var medveten om att inre trygghet är nyckeln till lycka: "Det enda vi har att frukta är fruktan själv." 

12. Dina ursäkter

Många gånger begränsar vi oss själva på grund av alla de ursäkter vi använder. Istället för att arbeta på att förbättra oss själva och våra liv, ljuger vi för oss själva med hjälp av olika ursäkter. Ursäkter som i de flesta fall inte ens är verkliga. 

13. Ditt förflutna

Många lever i det förflutna genom att älta eller drömma sig tillbaka. Var närvarande i allt du gör och njut av livet. När allt kommer omkring är nuet det enda vi har. Ha en tydlig vision för framtiden, men var alltid närvarande i nuet.

14. Ditt beroende av din omgivning

Din omgivning förändras ständigt. Ändå är det många som söker lyckan i sin omgivning. Det ögonblick du slutar tro att andra ska göra dig lycklig, eller att du måste uppnå en viss status eller ha vissa saker för att bli lycklig, kommer du att känna lycka och frid. Sök lyckan inom dig. 

15. Att leva utifrån andra människors förväntningar

Alldeles för många av oss lever ett liv som inte är vårt eget. Vi lever ett liv utifrån vad andra tycker är bäst för oss. Föräldrar, vänner, samhället o.s.v. Vi är så upptagna med att leva upp till andras förväntningar, att vi ignorerar vår inre röst. Vi frågar oss inte vad som gör oss lyckliga, vad vi vill och vad vi behöver. Vi glömmer oss själva. Ditt liv är här - just nu. Lev det, ta kontroll över det, och framför allt - låta inte andra människors åsikter komma i vägen för dig.

Källa: www.purposefairy.com

Kommentera här: