Hahaha. @ work - nya reglerna

  Nya sjukpenningregler, 2010

Från och med 1/1 2010 gäller nya sjukpenningregler.

De nya reglerna är klara och entydiga:


SJUKDOM ÄR INGEN FRÅNVAROORSAK!

Läkarintyg accepteras inte längre. Kan du ta dig till doktorn så kan du också ta dig till
arbetet.

TJÄNSTLEDIGHET PGA. OPERATION

Beviljas ej. Anställd äger ej rätt att avlägsna någon del av sin kropp. Den utrustning som fanns vid anställningens ingående ska vara kvar och hållas i användbart skick.
Om något avlägsnas sänks också den anställdes värde och lönen ska reduceras i motsvarande omfattning. Kvinnliga skönhetsoperationer som sker på semestern är däremot att betrakta som kontinuerligt underhåll.

TANDLÄKARBESÖK

Besök hos tandläkare accepteras ej eftersom varje anställd som ej redan har löständer snarast ska installera sådana. I stället för att ränna hos tandläkaren ska ni sedan sända in proteserna till arbetsgivaren som ombesörjer lagning. Arbetsgivaren är skyldig att inom 60 dagar returnera tänderna.

GRAVIDITETSLEDIGHET

Ledighet för graviditet och mammaledighet har helt avskaffats i de nya reglerna. Kvinnliga arbetare ska sitta med benen ihop i arbetet och arbetsgivaren är skyldig att se till att preventivmedel alltid finns tillgängligt för att dölja eventuella spår av snedsprång. Skulle någon anställd bli med barn får förlossning ske på veckoslutsdagar och barnet tas om hand av mor- eller farföräldrar.

GYNEKOLOGBESÖK

Besök hos gynekolog är
, på grund av den förfinade tekniken hos dagens kontorsmaskiner, helt onödiga. Sätt dig på kopieringsmaskinen och tag en bild (yngre kopierar direkt, äldre måste kanske trycka på förminskningen först). Sänd bilden på telefax till gynekologen och fortsätt arbeta. OBS! Var mycket noga med att faxa till rätt faxnummer.

ÖVRIGT

Eftersom toaletter ofta är en plats där smitta av magsjukdomar mm kan spridas ska alla dylika behov vara avklarade i bostaden innan man går till arbetet.

Kista

Sov knappt på jobbet inatt, hade fortfarande ont. På morgonen verkade det försvinna iaf och det höll sig ett tag.
Pratade med Marie som skulle till Kista, tog med Johannes, Simon och Malleh dit. Mötte upp Jocke och Marie och sen gick vi runt ett bra tag.
Jag såg en jättefin tröja som passade Simon jättebra, han köpte den såklart :)
Malleh hittade oxå en fin tröja som finns på hennes blogg :)

Stannade vid Waynes, det är ju tradition. :D Iaf för mig och Marie.Fina Marie :)Åkte hem till Mamma sen för att hämta Lizzie och lämna av Simon och Malleh, Lizzie blev så glad när vi kom att hon skulle stanna och leka.

Johannes tog Lizzie och gick hem så jag fick köra bilen.. Fick ont i ljumsken igen strax före jag åkte hem.
Fixade en soppa till Johannes för jag orkade verkligen inte åka och handla och göra mat.
Magen började kurra senare på kvällen och helt plötsligt kommer Johannes hem med en sallad till mig. Va gulligt. Tack så mycket!

Så ont - @work

Usch, har fått så fruktansvärt ont i ljumsken eller, ja. Äggstocken kanske.. (??)
Kan knappt sitta, eller stå. Inte gå heller för den delen, gör så fruktansvärt ont. *skrik*
Är på jobbet oxå och finns för att hjälpa en annan person, hm hur ska detta gå?
Det är inte blindtarmen iaf, fel sida..

Jaja.. Vad ska man göra? Bara att bita ihop då.. :(